I N S U R E N
India shashikantrai008@gmail.com, mpandey135@gmail.com

Ahogy megértjük, a hipnózis olyan lelkiállapot, ahol:

Írta: Jade Wu, PhD hozzáértő pszichológus, 2019. november 8., 8 perces ReadEpisode #267 Play Pause Listy Hallgassa meg a hipnózis? Íme, amit a Science mondja, jelenleg a Safari -ban lejátszási kérdéseket tapasztaljuk. Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Olvasson tovább Chrome -ot vagy a Firefoxot. A gyors és piszkos hipnózis a hype-központú figyelem állapota, amelyben a szokásosnál nagyon javasolható és hajlamosabb az utasításokra. Ez az állapot az agy valódi változásaihoz kapcsolódik. A kutatók három fő agyhálózatot azonosítottak, amelyek részt vesznek a hipnózisban, és mindegyiküknek valami köze van a figyelemhez. A hipnózis korlátozott terápiás felhasználása van. A hatásai nem nagyok, és minden helyzetben sem konzisztensek.

Sok mítosz, rejtély és félreértések vannak a hipnózis körül. De működik -e a hipnózis? Valóban segíthet abban, hogy jobban érezze magát, vagy megváltoztassa szokásait? Vessen egy pillantást a mögöttes tudományra. a barátnője anyja. Csak annyit tesz, hogy egy kanállal forog a teáscsésze körül, és Chris az elsüllyedt helyre esik, ahol tudatossága a saját életének nézőjévé válik, de nincs ellenőrzése a teste felett. A hipnózis nyilvánvalóan gyógyítja őt a dohányzásról! Csak azt mondjuk, hogy kissé óvatos lettem a kanál és a teáscsésze.

A népszerű képzeletünkben a hipnózis vadul fut. Az 1800 -as években Edgar Alan Poe egy történetet írt, amelyben a mesmerista a hipnózis révén haldokló embert tartott, és sokan úgy gondolták, hogy a kitalált történet egy tényleges orvosi esettanulmány. A közelmúltban a hipnózissal járó filmprogramok a szörnyű, mint az egzorcista, a vidámokig, mint a Zoolander -ben, ahol Derek Zoolandert hipnózis útján programozták, hogy meggyilkolják a miniszterelnököt egy divatbemutatón.

Hypnosis mítoszok a tényekkel szemben

Lehetséges -e a hipnózis? Tudna -e valakit megváltoztatni a tudatosság állapotába, és arra készteti őket, hogy olyan dolgokat tegyenek, amelyeket egyébként nem tennének? Megosztom a tudományt és a pszichológiát mögött, amit a hipnózis képes megtenni és nem tehet. Látni fogjuk, hogy:

A hipnózis nagyon valós jelenség az agyban a hipnózisban hasznos lehet a kezelés a fájdalom és a stressz csökkentésére, de óvatosnak kell lennie a hipnózisra, amely célja a „elnyomott” emlékek hypnosis visszaszerzése. A hipnózis az. Nem az „agymosás”, és nem engedheti meg, hogy olyan dolgokat csináljon, amelyek teljesen az ön akaratával szemben vannak >

Először határozzuk meg, hogy mit értünk a hipnózis alatt. Ahogy megértjük, a hipnózis olyan lelkiállapot, ahol:

A figyelmed hiper-központú, tudatosságod leválasztódik a környezetétől és önmagának részétől, amely nagymértékben javasolja (azaz hajlamos arra, hogy elhiggye, amit mondtak) A szokásosnál inkább hajlamos vagy válaszolni az utasításokra. , vagy egy olyan módja annak, hogy törölje a memória olyan állapotát, ahol emberfeletti ereje vagy képességei vannak, amelyek egyébként nem rendelkeznek

a hipnózis nem ad neked semmit, ami még nem volt, és ez nem Vegyen be bármi betont. Ez egyszerűen a nagyon koncentrált figyelem állapota, amely úgy tűnik, hogy ki van téve, annak ellenére, hogy rendkívül behangolt vagy. IN.

Ez az állapot az agy valódi változásaihoz kapcsolódik. A kutatók három fő agyhálózatot azonosítottak, amelyek részt vesznek a hipnózisban, és mindegyiküknek valami köze van a figyelemhez. Az agy ezen területe része annak, amit a tudósok a Salience hálózatnak hívnak. A figyelem ellenőrzése szempontjából kritikus jelentőségű, és kifejezetten az éberség szempontjából, hogy mire kell figyelnünk, szemben azzal, amit a helyzet általános kontextusa alapján kell figyelmen kívül hagynunk. azt jelenti, hogy az agy nem vizsgálja meg a figyelmünk lehetséges alternatíváit. Inkább azt hagyja, hogy mindent kihozzunk, kivéve azt a dolgot, amelyen hiper-központúak. az agy) és az alapértelmezett mód -hálózat (az agy azon része, amely vándorol, amikor nincs konkrét feladat). Mindannyian egy képet festenek a hipnózisról, mint olyan lelkiállapotról, amely nagyon különbözik az alvástól, a pihenéstől vagy a napi vállalkozásunktól.

Tehát a rövid válasz igen, a hipnózis valódi. De ne aggódjon, ez nem az elsüllyedt hely.

2. kérdés: Használható -e a hipnózis? Howie Mandel egy élő közönség előtti transzban, és megkapja Howie -t, akinek fóbia volt a kezet, hogy kezet rázjon az összes többi bíróval. Még egy közönségtag is esik a hipnotikus varázslat alá, amikor azt mondja: „Aludj”. Vagy ez az előadó kinyitotta -e az ajtót, hogy valaki fóbiáját kezelje? Más orvosi kezelések mellékhatásai. Kimutatták, hogy segít a krónikus fájdalomban, különösen a krónikus migrénben szenvedők számára. Sokkal segíthet csökkenteni az irritábilis bél szindróma tüneteit, egy krónikus gastrointestinalis állapotot, amely gyakori és néha kiszámíthatatlan hasmenést, hasi fájdalmat és más GI tüneteket okoz. A rendszeres kezelések kiegészítése, és nem árt a próbálkozás, de nem helyettesítheti a fizikai betegség standard kezelését. Például a fájdalom enyhítésére szolgáló hipnózis vizsgálata során nincs megbízható hatással a szüléssel kapcsolatos fájdalom, kivéve a fájdalomcsillapító gyógyszerek szülés során történő felhasználását. A jó hír az, hogy úgy tűnik, hogy az orvosi hipnózisnak nincs veszélyes mellékhatása. Ez az oka annak, hogy a kutatók általában az orvosi hipnózist kiegészítő terápiának nevezik, ami azt jelenti, hogy a rendszeres kezelések mellett hasznos lehet, és nem árt a próbálkozás, de nem szabad helyettesítenie a fizikai betegség standard kezelését.

A hatóságok, mint például a Mayo Clinic, figyelmeztetik, hogy a hipnózis traumán keresztül történő munkavégzése több kárt okozhat, mint hasznot, mert hamis emlékeket hozhat létre. , és az általam talált tanulmányok minősége nem felel meg a Sniff -tesztnek. Még ennél is fontosabb, hogy a hatóságok, mint például a Mayo Clinic, figyelmeztetik, hogy a hipnózis traumán keresztül történő munkavégzése több kárt okozhat, mint hasznot, mert hamis emlékeket hozhat létre. A fájdalom és a stressz csökkentésére szolgáló eszköz a pillanatban, de nem szabad támaszkodnunk a fizikai vagy pszichológiai problémák kezelésére. A kezelés általában a viselkedés megváltoztatásának, a gyógyszerek szedésének vagy az igaz öntudatosság kiépítésének nehéz munkáját igényli. A megváltozott figyelem állapotba helyezése egy parancsikon, amely valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy hosszú távon segítsen a betegnek. ?

A legtöbb szakértő egyetért azzal, hogy valaki, aki nem akarja hipnotizálni, nem hipnotizálható akarata ellen. Mivel a hipnózis nem az „agymosás”, hanem a hiperfókusz állapota, nem valószínű, hogy egy hipnotizáló arra késztetheti Önt, hogy tegyen valamit a normál viselkedési tartományon kívül, még akkor is, ha nyitottabb a javaslatra.

Például Howie Mandel -t hipnotizálták, hogy kezet rázjon valakivel, ezt a cselekedetet már sokszor megtette, de egy bizonyos ponton megtanulta, hogy társuljon a szorongáshoz. Egy hipnotikus javaslat ültetése, hogy Howie olyan módon viselkedjen, amely ellentétes a szorongó érzéseivel, nem ugyanaz, mintha hirtelen olyan erőszakos cselekedetet hajtott végre, amelyet még soha nem tett, mint a Zoolanderben.

4. kérdés: A hipnózis segíthet -e megváltoztatni a viselkedésem? Ahelyett, hogy valakit kínos vagy etikátlan dolgokat készítenénk, kihasználhatjuk -e a hipnózist a jó viselkedés előmozdítása érdekében? Nem tartanám a lélegzetem. Van… egy abbahagyott dohányzáskezelő csoportban. Azt mondta, hogy a hipnózissal kapcsolatos tapasztalata szinte varázslatos volt – arra késztették, hogy az összes cigaretta, öngyújtó és hamutartók kidobják, mielőtt bementek a hipnóziskezelő helyiségbe, aztán hipnózist végeztek rajta, és – Voila! Még csak nem is érezte a dohányzás iránti sürgetést.

Addig, amíg meg nem tette. Valaki más a csoportban azt mondta: „Várjon egy percet-arra késztette, hogy kidobja az összes dohányzást? Lehet, hogy ez az, ami valójában működött, mert tudom, hogy ha még megengedem magamnak, hogy félig „vészhelyzeti” csomagot feküdjek körül, akkor biztosan engedem a kísértésnek. ”

2019 -től a legjobb, a legjobb Következtetésünk az, hogy még ha a hipnózisnak is van előnye a dohányzásról való leszokásnak, ez egy apró. Néhányuk számára a dohányzás abbahagyásának hipnózisának varázslatos pillanatnak érzi magát, de amikor az anekdotikus adatokból kicsinyítjük, nagyszabású vizsgálatokból látjuk, hogy nincs jó bizonyíték, amely azt mutatja, hogy a hipnózis jobb, mint a dohányzásról.

A témával kapcsolatos kutatás többnyire nem magas színvonalú, tehát a zsűri továbbra is ki van kapcsolva, de 2019 -től a legjobb következtetés az, hogy még ha a hipnózisnak bármilyen előnye is van a dohányzásról való abbahagyáshoz, ez egy apró. egy. Tehát sajnos a kemény munka és a társadalmi támogatás mellett nincs egyszerű módja a dohányzásról. A tudósok számos tesztet fejlesztettek ki az ember hipnózis iránti érzékenységének felmérésére. A legismertebbek közül kettő a Stanford Scales és a Harvard Group skála. Ezekben a tesztekben a képzett szakember „hipnotikus indukciót” végez rád, majd azt javasolja, hogy egyre nehezebb feladatokat lehessen a szemének bezárásától kezdve, hogy repülj, amíg repül, amíg a legnehezebb – az ideiglenes amnézia. A hipnózis alatt elvégzett feladatok közül hány pontszámot generál annak érdekében, hogy mennyire hipnotizálható vagy. Egyes jellemzők általában nagyon érzékeny személyeket határoznak meg egymástól. Ennek van értelme, mert a hipnózis tapasztalatának egy része (ideiglenes) disszociáció a környezetének a normál figyelem tapasztalatától. De azok számára, akik disszociatív rendellenességekkel rendelkeznek, amelyek a valóságtól, maguktól, és szélsőséges és ritka esetekben érzik magukat, gyakori tapasztalat, még akkor is, ha nem hipnotizálják őket. Ezek a rendellenességek gyakran kapcsolódnak a trauma, különösen az összetett gyermekkori trauma előzményeihez. Ha hajlamos a fantáziára, például elveszteni magát egy élénk álmodozásban, fizikai válaszokkal a képekre, és mivel gyermekkorban különösen képzeletbeli volt, akkor is nagyon hipnotizálható. Szeretnék hallani róluk! Nézze meg az alábbi linkeket, hogy beszéljen velem a közösségi médiában, vagy hagyjon üzenetet a hozzáértő pszichológus hallgatói vonalán.

Az összes tartalom itt csak információs célokat szolgál. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját mentálhigiénés szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett mentálhigiénés szakembert minden egyes kérdés és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

jade wu, PhD hozzáértő pszichológus

dr. Jade Wu 2019 és 2021 között a hozzáértő pszichológus podcastjának házigazdája volt. Engedélyezett klinikai pszichológus. Megkapta Ph.D. A Bostoni Egyetemen, és klinikai rezidenciát és ösztöndíjat végzett a Duke Egyetemi Orvostudományi Iskolában.

Kövesse a Facebook LinkedIn Pinterest feliratkozását a hozzáértő pszichológushoz Podcast Spotify Google Stitcher

A jól kidolgozásnak nem kell hosszú órákat igénybe venni. Játsszon szünet Hallgassa meg, hogyan kell időt fordítani a kidolgozásra. Ha szeretné hallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -t vagy a Firefoxot. Csak akkor látom az eredményeket, ha napi 5–6 órát töltök edzésre. A súly elvesztése segít nekem hosszabb ideig élni, és így érdemes nagy dollárokat érni. Ez azt jelenti, hogy az edzési időm óránként több száz dollárt ér? Azt is érdekli, hogy mennyire használja az idejét. Megemlítette, hogy napi 5–6 órát edz. Azt hittem, hogy van mód arra, hogy kevesebbet edzhessünk, és többet tegyenek. Arra kértem a Fit Guy Ben Greenfield-t, hogy mérlegelje (szerezze be? „Mérje be”) a kérdésről, hogy érdemes-e időt edzeni.

Ben szerző, személyi edző, a fitnesz guru, 0% testzsírja van, és reggelizik előtt 100 burpeust tud csinálni. Ha nem tudja, mi a burpee, akkor mondjuk csak, hogy a reggeli előtti elvégzés nagyon jó ötlet, mert ha teljes gyomorban csinálja őket … nos, megtudja, miért hívják Burpee -nek. Megkértem Ben -t, hogy mérlegelje a testmozgásra való időt. Itt van, amit mondott:

Tényleg megéri, hogy drága időt vegyen igénybe a testmozgáshoz? Amíg ebédidőben tartózkodik, nem tudta volna használni ezt az időt egy fontos projekt befejezésére, vagy akár egy kicsit tovább dolgozni, hogy valamilyen nyaralási napot keressen? A napi testmozgás valóban időpocsékolás, merítsünk be a szembeszökő kutatásba arról, hogy a testmozgás eredményessé teszi-e, ugye?

Related Tags:
Social Share: