I N S U R E N
India shashikantrai008@gmail.com, mpandey135@gmail.com

17 Az éhes érzés oka

Az éhség az a módja annak, hogy elmondja egy embernek, hogy élelmezésre van szüksége. Elegendő étel evése után az éhség általában ideiglenesen elmúlik.

Néha azonban egy ember úgy érzi, mintha mindig éhesek lennének. Előfordulhat, hogy étkezés után nem érzik magukat teljesnek, vagy hogy az étkezési vágy a nap folyamán folytatódik.

Az ember képes csökkenteni éhségét az étrendi vagy életmód megváltoztatásával. Az állandó éhség ugyanakkor jelezheti bizonyos egészségügyi állapotokat is, amelyek kezelést igényelhetnek.

Ebben a cikkben 17 lehetséges okot írunk le, hogy mindig éhesek legyenek.

1. Dieting

Azok az emberek, akik a kalóriát korlátozott étrendet követik, éhségnek érzik magukat, vagy az idő nagy részében. Ha kevesebb kalóriát fogyaszt, mint a test éget, a test ghrelin nevű hormon előállításához vezethet.

Egyesek Ghrelinre utalnak, mint „éhséghormonnak”, mert a gyomor felszabadítja, amikor a testnek több ételre van szüksége.

Az alacsony kalóriatartalmú étrend növelheti a ghrelin-termelést és éhséget okozhat, még akkor is, ha egy ember éppen ett.

2. Magas cukáris étrend

Sok élelmiszer-termék és ital hozzáadott cukrot, és ez növelheti az ember étvágyát.

A 2015 -ös áttekintés azt sugallja, hogy a túl sok cukor, különösen a fruktóz fogyasztása megnövekedett étvágyhoz vezethet. A magas fruktóztartalmú étrend miatt a test több ghrelint termelhet, és befolyásolhatja az aktivitást az agy egyes régióiban, hogy az ember kevésbé tele legyen. A

2017 -es kutatások azt is megállapították, hogy a fruktóz -kiegészítő fogyasztása növelte a gyomor ürítésének sebességét a tanulmány résztvevőiben.

3. Az alacsony fehérjetartalmú étrend

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a több fehérjefogyasztás segíthet az embernek kevésbé éhesnek érezni magát. Például egy 2015. évi Kínából származó tanulmány feltárta a magas fehérjetartalmú étrend hatását 156 elhízással rendelkező serdülőben.

A kutatók randomizálták a résztvevőket, hogy napi 3 hónapig magas fehérjetartalmú vagy alacsony fehérjetartalmú reggelit fogyasztanak. Mindkét reggeli azonos számú kalóriát tartalmazott.

A tanulmány megállapította, hogy az alacsony fehérjetartalmú reggelivel összehasonlítva egy magas fehérjetartalmú reggeli csökkentette az ebédidőben az élelmiszer-fogyasztást, valamint a súlycsökkenést és a teljességet a résztvevőknél.

Az Egyesült Államokban az Élelmiszer- és Táplálkozási Testület azt javasolja, hogy a felnőtt férfiak napi 56 gramm (g) fehérjét (G), a felnőtt nőstények pedig 46 g -t fogyasztanak.

Egyfehérje fogyasztása minden étkezéssel vagy snackkel, nem pedig egyszerre, segíthet az étvágy fenntartásában a nap folyamán.

4. Dehidráció

A megfelelő hidratálás elengedhetetlen a jó egészséghez. Egyes bizonyítékok azt is sugallják, hogy az ivóvíz segíthet az embernek a teljes érzésében.

Például egy 2014 -es tanulmány a túlsúlyos nőkben a túlzott vízfelvétel hatását vizsgálta.

A kutatók arra kérték a résztvevőket, hogy igyanak 0,5 liter vizet 30 perccel, mielőtt reggeli, ebéd és vacsora étkezése előtt minden nap. 8 hét után a nők lefogytak, és arról számoltak be, hogy csökkentették az étvágyat.

5. Az alacsony szálas étrend

valamint az egészséges emésztés és a székrekedés megelőzése szempontjából, az étrendi rost is szerepet játszhat az éhség ellenőrzésében.

Egy 2016. évi tanulmány megállapította, hogy az emberek, akik psyllium -rost -kiegészítőt szedtek, kevésbé éheztek az étkezés között, mint azok, akik placebót szedtek.

Egy másik 2015 -ös tanulmány hasonló eredményeket jelentett azokban az emberekben, akik maltodextrin szál kiegészítést vettek.

Az Élelmiszer- és Táplálkozási Testület azt javasolja:

 • 19–50 éves férfiak napi 38 g rostot esznek
 • 19–50 éves nőstények Egyél napi 25 g rostot.

  A kutatás összekapcsolta az alvási zavarokat számos egészségi állapothoz, beleértve az elhízást és a cukorbetegséget.

  Egy 2016 -os kis tanulmány azt találta, hogy az alvásuk korlátozására korlátozó férfiak magasabb ghrelinszintet mutatnak és többet evett, mint azok, akik normálisan aludtak.

  7. Unalom

  Néhány ember megzavarhatja az unalmat az éhséggel, ami többet eszik.

  Egy 2015. évi tanulmány megállapította, hogy az unatkozás érzés arra késztetheti az embert, hogy keresse meg a jutalmazó viselkedést, például az étkezést.

  8. A magas só diéta

  Az American Heart Association (AHA) szerint az Egyesült Államokban az átlagos ember több mint 3400 milligramm (mg) naponta eszik, a legtöbb amely feldolgozott ételekből származik.

  Az AHA azt javasolja, hogy az embereknek legfeljebb 2300 mg nátriumot kell fogyasztaniuk, de ideális esetben a legtöbb felnőttnek arra kell törekednie, hogy naponta 1500 mg alatt fogyasztjon.

  A sós ételek azonban nem csupán a szív egészségét érinthetik. Egyes kutatások azt sugallják, hogy a magas sófogyasztás miatt az ember többet eszik.

  Például egy 2016. évi, 48 egészséges felnőttről szóló tanulmány azt találta, hogy azok a résztvevők, akik nagy só étkezést végeztek, több ételt fogyasztottak, mint azok, akik alacsony só étkezést végeztek.

  9. menopauza

  Egyes kutatások azt sugallják, hogy a nőstények megnövekedett a súlygyarapodás kockázatának, amikor menopauza átmennek. Ennek oka számos tényező, beleértve a hormonális változásokat is.

  A 2017. évi áttekintés szerint a menopauza során az ösztrogénhormonok csökkenése az étvágy növekedéshez vezethet.

  10. Gyógyszerek

  Egyes gyógyszerek befolyásolhatják a test anyagcseréjét és éhségjeleit. Bizonyos antidepresszánsok, antipszichotikumok és kortikoszteroidok okozhatják az embert, hogy a normálnál éhesebbé váljanak.

  Azok az emberek, akiknek új gyógyszer szedése után jelentős súlygyarapodást tapasztalnak, érdekelhetnek orvosukkal. Tanácsadhatnak a megküzdési stratégiákkal kapcsolatban, vagy javasolhatják az adagolás módosítását vagy az alternatív gyógyszerekre való váltást.

  A hirtelen visszavonás nemkívánatos mellékhatásokat okozhat, ezért fontos, hogy először megvitassák a gyógyszer megállítását orvossal.

  11. Leptin rezisztencia

  leptin egy hormon, amely azt mondja az agynak, amikor a gyomor megtelt. A leptinszintek általában emelkednek, miután az ember étkezést eszik.

  leptin rezisztencia olyan állapot, amelyben a test nem reagál megfelelően a leptinre. Ennek eredményeként egy ember étkezés után nem érzi magát tele. Sok túlsúlyos vagy elhízott személynek leptinrezisztenciája alakul ki, ami gyakrabban éhesnek érzi magát.

  12. Stressz

  A kutatás az érzelmi stresszt is összekapcsolta az étvágyvezérlés problémáival. Az egyik 2015-ös tanulmány megállapította, hogy a házassági kérdések miatt stresszben szenvedő emberek magasabb ghrelin-szintet és rosszabb minőségű étrendet szenvedtek, mint a stabilabb házasságokban.

  13. Mesterséges édesítőszerek

  A gyártók a termékek széles skálájához adnak hozzá mesterséges édesítőszereket, beleértve az étrend-szódát és a cukormentes vagy alacsony cukáris ételeket. Ezeknek a cukorpótlóknak a használata hozzájárulhat az ember általános cukorbevitelének csökkentéséhez.

  Néhány állatkísérlet azonban azt sugallja, hogy a mesterséges édesítőszerek növelik az étvágyat. Például egy 2016. évi tanulmány megállapította, hogy a szukralózzal, a népszerű mesterséges édesítőszerrel édesített étrend elősegítette az éhséget a gyümölcslegyekben.

  14. Alkoholfogyasztás

  alkoholos italok ivása miatt az ember éhesnek érzi magát.

  2017 -es kutatások azt sugallják, hogy az alkohol és a túlélés közötti kapcsolat annak következménye lehet, hogy az alkohol az agyi éhségjelekre gyakorolt hatással van.

  Egy 2015. évi, 35 nő bevonásával végzett tanulmányban a kutatók arról számoltak be, hogy az alkoholfogyasztás az étkezés előtt érzékenyebbé tette a résztvevőket az élelmiszer -aromákra, és arra késztette őket, hogy többet esznek.

  15. Szoptatás

  A szoptatott nőknek extra kalóriát igényelnek a tej előállításához, ami az étvágyuk növekedését okozhatja.

  Az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Főiskola azt javasolja, hogy a szoptató nők napi 450–500 kalóriát fogyasztanak.

  16. Hieraktív pajzsmirigy

  A pajzsmirigy egy kis mirigy a nyak elején. Hormonokat termel, amelyek szabályozzák az anyagcserét és azt, hogy a test hogyan használja az energiát.

  Egy hiperaktív pajzsmirigy vagy hyperthyreosis tünetek széles skáláját okozhatja, beleértve a megnövekedett éhséget is.

  A hyperthyreosis egyéb tünetei között szerepelhet:

  • Duzzadt nyak
  • fogyás
  • Forró érzés
  • ingerlékenység, idegesség és hangulati ingadozások
  • Hyperactivity
  • Gyakoribb vizelés

  Az orvos általában fizikai vizsgával és vérrel diagnosztizálhatja a hyperthyreosisot. teszt. A kezelési lehetőségek közé tartozik a gyógyszerek, a radiojódterápia és a pajzsmirigy műtét.

  17. 2. típusú cukorbetegség

  A tartós éhség a 2. típusú cukorbetegség tünete lehet. Kezelés nélkül a cukorbetegség a glükózt a vérben marad, ahelyett, hogy olyan sejtekbe kerülne, amelyek energiaforrásként glükózt használnak. Ez miatt az ember fáradtnak és éhesnek érzi magát.

  A 2. típusú cukorbetegség egyéb tünetei között szerepelhet:

  • Megnövekedett szomjúság
  • Gyakoribb vizelés
  • Látási problémák
  • A vágások és sebek lassabb gyógyulása
  • Megmagyarázhatatlan fogyás

  A 2. típusú cukorbetegség tüneteivel rendelkező embereknek orvoshoz kell fordulniuk az értékeléshez. Az orvos gyakran diagnosztizálhatja a cukorbetegséget egy egyszerű vérvizsgálatmal. A kezelési lehetőségek magukban foglalják a gyógyszereket, valamint az étkezési és életmódbeli változásokat.

  Összegzés

  Az ember számos ok miatt mindig éhes lehet. Lehetséges, hogy csökkenthetik ezt az éhséget olyan étrend -változások végrehajtásával, mint például:

  • Több fehérjét és rostot is tartalmaznak
  • kevesebb cukrot és sót fogyasztanak
  • Ivás Több víz
  • A feldolgozott vagy sült ételek korlátozása
  • Kevesebb alkoholfogyasztás

  A megnövekedett éhség egyes gyógyszerek mellékhatása lehet. Ugyanakkor az egészségi állapotot is jelezheti, mint például a hyperthyreosis, a stressz vagy a 2. típusú cukorbetegség.

  Azok az emberek, akik állandó éhségérzetet vagy megmagyarázhatatlan súlycsökkenést tapasztalnak, fontolgathatják az orvoshoz.

  • Táplálkozás / étrend
  • Elhízás / fogyás / fitnesz
  • Alvás / alvási rendellenességek / álmatlanság

  Orvosi hírek ma Szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkezik, és csak a szakértői áttekintésű tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.
Related Tags:
Social Share: